Uw partner voor klimaat-comfort!

Menu

Slide A
Slide B

Ventilatie

Kruisstroomwisselaar met CO2 regeling, te combineren met geïntegreerde koeling.

Automatische by-pass-schakeling

Door het meten van de binnen­ en buitentemperatuur  berekent de Lossnay WTW­unit of de warmtewisseling gewenst is. Als dit niet het geval is, wordt de buitenlucht via een by­pass langs de warmtewisselaar gevoerd.

De volgende situaties kunnen optreden:

  1. Toepassen vrije koeling In het tussenseizoen kan bij een lagere buitentemperatuur de binnentemperatuur toch oplopen door interne warmte­last. In deze periode kan de koude buitenlucht via de  by­pass­regeling de ruimte rechtstreeks koelen.
  2. Nachtventilatie (Night Purge) De by­pass­ventilatie kan in het zomerseizoen gedurende de nacht warme binnenlucht uit de ruimte ventileren en met koudere buitenlucht de ruimte afkoelen.
  3. Verminderen benodigde koellast  By­pass­ventilatie treedt op indien de buitenlucht kouder is dan de ruimtelucht in het koel seizoen (bijvoorbeeld in de ochtend­ en avondperiode in de zomer). De by­pass­ ventilatie voert de koudere buitenlucht rechtstreeks in de ruimte en bespaart daarmee de toe te voeren  koelenergie.

Vorstbeveiliging

De warmtewisselaar moet tegen vorst beschermd te worden. Vorst kan ontstaan bij condensvorming van de vervuilde  binnenlucht (door afkoeling) in combinatie met een lage buitentemperatuur. De kans op condensvorming is lager dan bij een gangbare WTW­unit, omdat de Lossnay vocht uit­wisselt. Ter bescherming van de kruisstroomwisselaar dient er een door derden te leveren elektrische heater in de buiten­luchtaanzuig geplaatst te worden. Het benodigd elektrisch vermogen is vermeld in de specificaties. Ook kan er gekozen worden om een externe by­pass toe te passen.

ABO Beheer

ABO Beheer b.v. verzorgt levering en installatie van airconditioning en warmtepompen in de klein zakelijke en particuliere omgeving.

Contact

Postadres
Kerkpad Zz. 23
3764 AM Soest

06 53 33 80 15
info@abobeheerbv.nl

Informatie

Offerte aanvragen

Vrijblijvend een offerte ontvangen voor airconditioning of warmtepompen?

Aanvragen